Innovatie bij Medela

Innovatie is van cruciaal belang voor het toekomstig zakelijk succes van Medela. Innovatie is het resultaat van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en inzicht in de behoeften van de klant. Ontwikkelingsprojecten in de medische technologie zijn tegenwoordig onderworpen aan een gestandaardiseerd, gebruikersgericht ontwerpproces.

Thopaz thoraxdrainagesysteem

Gegevens verzamelen door academisch onderzoek

Medela is een op onderzoek gebaseerd bedrijf dat al bijna 20 jaar wetenschappelijk onderzoek financiert op het vlak van borstvoeding en moedermelk, en innovatieve medische vacuümtechnologie. Medela heeft een bestendige relatie met de University of Western Australia (UWA) voor het verrichten van onderzoek naar moedermelk en borstvoeding. Daarnaast wordt er samengewerkt met andere universiteiten, ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen wereldwijd. Voor het ontwikkelen van producten op het gebied van medische vacuümtechnologie heeft Medela een hecht samenwerkingsverband met toonaangevende opinieleiders en medische deskundigen in ziekenhuizen wereldwijd.

Klanten betrekken bij het innovatieproces

Medela betrekt haar klanten bij het innovatieproces. Door onze klanten te vragen naar hun behoeften en ervaringen ten aanzien van borstkolven en de vacuümtechnologie van Medela kunnen er voor hen nieuwe voordelen worden gecreëerd. Het productontwikkelingsproces bij Medela wordt gestuurd door de behoeften en wensen van de klant.

Drie voorbeelden uit het innovatieportfolio van Medela:

Symphony: ziekenhuisborstkolf

Medela Symphony borstkolf afkolfset

De unieke Symphony borstkolf met op onderzoek gebaseerde kolfprogramma's is gebaseerd op fundamenteel wetenschappelijk onderzoek van de University of Western Australia (UWA). Symphony bootst de twee natuurlijke zuigpatronen van baby's na. Tijdens de borstvoeding begint het zuigen van de baby snel maar zacht, om de toeschietreflex te stimuleren. Vervolgens gaat de baby over op een langzamer en dieper ritme. De Symphony werd als eerste borstkolf met deze 2-Phase Expression technologie op de markt gebracht en stelde daarmee een nieuwe norm.

Calma: voedingssysteem

Medela ontwikkelde Calma, een specifiek systeem voor het voeden van moedermelk. Het toegepaste onderzoek dat tot deze innovatie heeft geleid is gebaseerd op studies van de University of Western Australia (UWA), waar onderzoek is gedaan naar zuig-, slik- en adempatronen tijdens de borstvoeding. Met Calma kunnen baby's in hun eigen natuurlijke ritme zuigen, slikken en ademhalen; de baby moet een vacuüm opbouwen om de melkstroom op gang te brengen. Met Calma kan er eenvoudig worden gewisseld tussen borst, Calma en weer terug naar borst, omdat het de natuurlijke voedingspatronen nabootst.

In 2012 werd Calma bekroond met de innovatieprijs van de beurs Kind+Jugend in Keulen.

Thopaz+: digitaal thoraxdrainagesysteem

Medela Thopaz plus voor thoraxdrainage

Thopaz+ stelt de nieuwe norm op het gebied van therapie en thoraxdrainagebeheer. Alle benodigde functies zitten in één compact apparaat, dat klein genoeg is om door de patiënt te worden gedragen. Deze innovatie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met artsen en medisch personeel.