Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Medela ondersteunt zowel wereldwijd als lokaal maatschappelijke en culturele initiatieven. Medela is actief binnen het eigen vakgebied en ondersteunt tevens sport, kunst en cultuur, zowel in de landen waar ze actief is als daarbuiten.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Medela wereldwijd: 'Shared Values Initiative' India

In India ondersteunt Medela met het 'Shared Values Initiative' hogere borstvoedingspercentages, beheer van moedermelk en betere voorlichting over de zorg voor de pasgeboren baby. Met dit initiatief verbindt Medela zich officieel aan de EWEC-beweging (Every Woman Every Child), een campagne die wordt aangevoerd door de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-Moon. Een primaire doelstelling van EWEC is het ondersteunen van het werk van de WGO en UNICEF om de sterfte- en ziektecijfers onder pasgeborenen wereldwijd terug te dringen.

Het initiatief van Medela is gericht op het verbeteren van de gezondheid van moeders en baby's door middel van de essentiële voordelen van moedermelk. Het is aangetoond dat een simpele interventie zoals het ondersteunen van borstvoeding binnen het eerste uur na de bevalling het sterftecijfer onder pasgeborenen met 20% kan verlagen. Een effectieve eerste stap in de richting van een dergelijke praktische verbetering is het vergroten van bewustzijn van de waarde van moedermelk door voorlichting en training. Hiervoor gaat Medela ter plaatse specialisten opleiden die deze kennis en vaardigheden op hun beurt weer met andere professionele zorgverleners zullen delen. Door samen te werken met gelijkgestemde instellingen kunnen deze activiteiten ter bescherming, stimulering en ondersteuning van borstvoeding en correct gebruik van moedermelk verder worden uitgebreid.

Sport, cultuur, gezondheid van vrouwen en pasgeborenen

In Zwitserland ondersteunt Medela het Symfonieorkest Luzern en het 'Theater- und Musikgesellschaft' in Zug. Ook sponsort Medela het dameshandbalteam LK Zug (kampioen van Zwitserland in 2013 en 2014), en naast de borstvoedingscampagne ook de Pink Ribbon Walk en de Zwitserse Vereniging ter Bevordering van Borstvoeding.

Medela is sponsor van de European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI) die zich inzet om premature zuigelingen en hun familie de specifieke en specialistische zorg te bieden die zij nodig hebben. Medela werkt momenteel samen met EFCNI aan een brochure over voeding op de NICU die zal worden verspreid onder toonaangevende opinieleiders in heel Europa.

De dochtermaatschappijen en distributeurs van Medela dragen jaarlijks vrijwillig bij aan diverse maatschappelijke activiteiten van de onderneming. Het Global Managementteam van Medela heeft grote waardering voor deze steun aan sociale doelen, zowel in de landen waar wij actief zijn als daarbuiten.

Medela Cares

Medela Cares vloeit voort uit de lange geschiedenis van Medela op het vlak van de zorg voor moeders, baby's, gemeenschappen en ons milieu in de VS. Dit initiatief is gericht op twee gebieden waarbij het kolven van moedermelk een centrale voorwaarde is voor het behalen van goede resultaten.

Door het NICU Continuity of Care Program van Medela Inc. kunnen moeders tijdens hun verblijf in een Ronald McDonald House® over dezelfde hoogwaardige apparatuur beschikken als in het ziekenhuis.  Door middel van het initiatief Medela Recycles kunnen moeders in de VS aan het einde van hun borstvoedingsreis een andere moeder op weg helpen. Elke elektrische borstkolf voor persoonlijk gebruik van Medela die via het programma wordt gerecycled draagt bij aan de donatie van nieuwe Medela Symphony® Preemie+™ borstkolven en borstvoedingsartikelen voor gebruik in ziekenhuizen.

Met het overgangsprogramma back-to-work wil Medela in de VS nieuwe moeders ondersteunen tijdens hun borstvoedingsreis als ze weer aan het werk gaan. Dit initiatief informeert moeders over hun rechten en over de praktische kanten van moedermelkvoeding en werk.