Voorlichting voor NICU's

Medela werkt samen met deskundigen over de hele wereld om de problemen bij het voeden van moedermelk en borstvoeding in de afdeling neonatologie op te lossen. Naast rechtstreekse ondersteuning van diverse onderzoeksprojecten, maakt Medela samenvattingen van de actuele wetenschappelijke bevindingen en verspreidt deze via verschillende middelen, kanalen en evenementen.

Onderzoeksevaluatie

Medela heeft uitgebreid literatuuronderzoek gedaan naar publicaties. Dit is samengevat in evaluaties van actuele en op wetenschappelijke inzichten gebaseerde

  • methoden voor het ondersteunen van voeding met moedermelk en borstvoeding in de NICU.
  • procedures voor het ondersteunen van het ontwikkelen van volledige en gestandaardiseerde logistieke processen voor het bewaren van moedermelk in de NICU.
  • maatregelen ter ondersteuning van veilig en hygiënisch beheer van moedermelk in de NICU.

Meer informatie over de onderzoeksevaluatie is te vinden in het Download Form

Onderzoekssamenvattingen

De onderzoekssamenvattingen vormen de wetenschappelijke en klinische context voor specifieke proces- en productinnovaties. Door het samenvatten, analyseren en verklaren van het klinisch onderzoek helpen ze bij het stellen van de juiste verwachtingen t.a.v. de implementatie van een nieuwe procedure of technologie.

Meer informatie over onderzoekssamenvattingen is te vinden in het downloadcentrum

Informatieve illustraties

normale borstvoeding

Complexe concepten worden kort en bondig uitgelegd aan de hand van informatieve illustraties. De visuele weergave van gegevens en instructiemiddelen zijn voor een breed publiek een manier om snel meer te weten te komen over een onderwerp zoals borstvoedingstechnieken.

Meer informatie over informatieve illustraties is te vinden in het downloadcentrum

Posters en dvd's

Medela ondersteunt diverse onderzoeksprojecten. De belangrijkste resultaten van deze projecten worden weergegeven op posters en dvd's, zoals de wetenschap van het zuigen en het drinken van melk uit de borst.

Meer informatie over posters en dvd's is te vinden in het downloadcentrum

Evenementen voor kennisoverdracht voor de NICU

Medela organiseert regionale eenmalige evenementen en landelijke symposia over uiteenlopende onderwerpen die verband houden met moedermelk en premature baby's.

Het belangrijkste evenement van Medela is het jaarlijkse Internationale Symposium over Borstvoeding en Lactatie. Via dit Symposium stelt Medela rechtstreeks kennis ter beschikking aan artsen en zorgverleners, met name op de afdeling neonatologie. Het Symposium is een platform waar internationaal gerenommeerde onderzoekers hun recente onderzoeksresultaten presenteren op drie belangrijke gebieden:

  • de meest recente aanbevelingen voor de op onderzoek gebaseerde praktijk
  • de unieke bestanddelen van moedermelk
  • de waarde van moedermelk in de NICU

Klik hier voor meer informatie over evenementen voor kennisoverdracht voor de NICU