DE WERELDWIJDE IMPACT VAN COVID-19 OP BORSTVOEDING

COVID-19 heeft een aanzienlijke impact op de klinische praktijk bij moeders en pasgeborenen. Het beïnvloedt de ondersteunende diensten voor borstvoeding voor zwangere vrouwen en moeders, wat het borstvoedingsgedrag verstoort en een ongekende daling van de borstvoedingscijfers tot gevolg heeft.

Meer dan de helft van de professionele zorgverleners op de kraamafdeling en NICU meldt duidelijke veranderingen in de klinische praktijk. Ook het gezondheidszorgstelsel staat zwaar onder druk en er is minder ondersteunend personeel. Als gevolg daarvan missen nieuwe moeders de ondersteuning die ze in de eerste kritische dagen nodig hebben om een adequate melkproductie op lange termijn op te bouwen, wat kan leiden tot borstvoedingsproblemen thuis en vroegtijdig stoppen met borstvoeding.

Als wereldwijde voorstander van borstvoeding en voeding met moedermelk hebben we bewijs verzameld uit een uitgebreide literatuurstudie en bevindingen van artsen over de hele wereld, alsmede enquêtes gehouden onder moeders, over de verborgen maar enorme impact van COVID-19 op borstvoeding. We willen samen met professionele zorgverleners verdere actie ondernemen om het belang van moeder en kind voorop te zetten, hen te ondersteunen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen en moeders te helpen om een adequate melkproductie op gang te brengen vanaf direct na de geboorte van hun baby tot na de kritieke periode. Zo kunnen we allemaal een positieve bijdrage leveren om de klinische en economische gevolgen van COVID-19 voor borstvoeding op de lange termijn te voorkomen.


Klik hier om de whitepaper over de impact van COVID-19 op borstvoeding te downloaden

 

RICCARDO DAVANZO, NEONATOLOOG BIJ HET INSTITUTE FOR MATERNAL AND CHILD HEALTH, TRIESTE, ITALIË Door grote veranderingen in de borstvoedingszorg bestaat er een risico op 'langdurige inertie', waarbij het moeilijk zal worden om de ziekenhuispraktijken ter bevordering van borstvoeding te herstellen. Dit zou niet alleen schadelijk zijn voor de gezondheid van de baby, maar ook voor de algehele volksgezondheid.

Bewijs van de impact van COVID-19 op borstvoeding

 • Whitepaper over de impact van COVID-19 op borstvoeding
 • Moedermelk, COVID-19 en borstvoeding – Een uitgebreide en bijgewerkte literatuurstudie van het wetenschappelijke bewijs
 • Bevindingen van wereldwijde en regionale rondetafelgesprekken met toonaangevende onderzoekers en artsen
 • Webinarreeks met experts op het gebied van lactatie
Meer lezen

Initiatie van de melkproductie met de nadruk op moeders met lactatierisicofactoren

 • Fasen van het ondersteunen van moeders voor het bereiken van een adequate melkproductie
 • Klinische richtlijnen voor borstvoeding en kolven tijdens COVID-19
 • Moeders met lactatierisicofactoren en hulpmiddelen voor ondersteuning identificeren 
 • Whitepaper over het verbeteren van vertraagde lactogenese en onderdrukte lactatie bij moeders met een verhoogd risico
 • Webinar van prof. Spatz over belangrijke klinische strategieën om lactatiekwesties aan te pakken als reactie op moeders met lactatierisicofactoren
Meer lezen

Hulpmiddelen voor de overgang van ziekenhuis naar thuis

 • De juiste technologie kiezen als ondersteuning bij borstvoeding nodig is
 • Videoreeks voor ondersteuning bij lactatie
 • Hulpmiddelen voor moeders die borstvoeding geven tijdens COVID-19

 

 

 

Meer lezen
REBECCA POWELL, ASSISTANT PROFESSOR DIVISION OF INFECTIOUS DISEASES, ICAHN SCHOOL OF MEDICINE AAN MOUNT SINAI, NEW YORK, VS COVID-19 heeft het belang onderstreept van het ondersteunen en verstrekken van wetenschappelijk onderbouwde informatie en richtlijnen over borstvoeding aan moeders en bij wie ze vóór, tijdens en na de bevalling terecht kunnen.

Vragen? Iets toe te voegen? Of wilt u onze bedrijfsupdates of uitnodigingen voor evenementen ontvangen?

* Verplichte velden

Als onderdeel van dit initiatief en daarbuiten organiseren we regelmatig webinars of delen we nieuwe bevindingen. Wilt u in de toekomst graag bedrijfsnieuws en uitnodigingen voor evenementen ontvangen? Of hebt u vragen of opmerkingen over de inhoud? Vul dan onderstaand formulier in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.