Calma van Medela - het unieke systeem voor het voeden van moedermelk

Medela staat voor innovatieve, op onderzoek gebaseerde borstvoedingsproducten. Een van haar vele producten is Calma, het voedingssysteem dat speciaal werd ontworpen om baby's te voeden met moedermelk. Baby's drinken met Calma zoals ze drinken van de borst, waardoor de overgang van borst naar fles en terug zeer natuurlijk verloopt.

Medela hecht veel belang aan onderzoek. Zo is Calma, het innovatieve systeem voor het toedienen van moedermelk, gebaseerd op onderzoek van de University of Western Australia over de drinkreflexen van baby's. Dit onderzoek heeft veel en belangrijk inzicht gegeven in de manier waarop baby's aan de borst drinken en in de grote rol die vacuüm in dit proces speelt.

Calma: de beste oplossing voor moeders die borstvoeding geven

Terwijl bij conventionele spenen de melk vanzelf uit de speen stroomt en de baby dus wordt gedwongen om anders te drinken, zorgt het nieuwe Calma voedingssysteem van Medela dat de baby's hun drinkpatroon dat ze aan de borst hebben geleerd, kunnen aanhouden: als ze van Calma drinken, moeten ze een vacuüm creëren om de moedermelk door het uniek ontworpen ventiel te krijgen, net zoals ze aan de borst doen. Baby's kunnen dus ook als ze van een flesje drinken hun natuurlijke ritme aanhouden en drinken, slikken, ademen en regelmatig pauzeren zonder dat ze Calma hoeven los te laten. Dat is de reden waarom de overgang van de borst naar Calma en terug zo natuurlijk en gemakkelijk is. Een ander voordeel van Calma is dat één maat volstaat voor de volledige borstvoedingsperiode. De borst blijft tenslotte ook even groot tijdens de lactatieperiode.

Baby's voeden met moedermelk met behulp van het Calma voedingssysteem heeft de volgende voordelen:

  • de baby kan in een eigen ritme drinken, slikken, ademen en pauzeren, net zoals aan de borst;
  • de baby kan op een natuurlijke manier overstappen van de borst naar Calma en terug en zowel de moeder als de baby blijven genieten van de hechte band die borstvoeding creëert;
  • één maat volstaat voor de volledige borstvoedingsperiode. Bij langdurig gebruik kan Calma het best elke drie maanden worden vervangen.

Het Calma voedingssysteem voor het toedienen van moedermelk is, al dan niet met flesjes, verkrijgbaar bij apotheken en winkels die gespecialiseerd zijn in babyproducten.
 

Een breed assortiment aan kwaliteitsproducten

Medela biedt een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige borstvoedingsproducten om moeders te ondersteunen bij het verzorgen van hun borsten, het afkolven en het voeden van moedermelk aan hun baby tijdens de eerste levensmaanden. De borstkolven van Medela werken met de 2-Phase Expression, ontwikkeld om afkolven van moedermelk zo comfortabel mogelijk te maken. Deze technologie is gebaseerd op de kennis dat baby's door een snel zuigritme de toeschietreflex stimuleren en zo de melkstroom op gang brengen. Als de melk eenmaal stroomt, gaan ze over naar een langzaam, diep zuigritme. De nieuwe elektrische borstkolf Swing maxi van Medela is ontwikkeld als een eenvoudig, tijdsbesparend systeem voor moeders die moedermelk willen afkolven. Uit onderzoek is gebleken dat moeders tot 18% meer melk verkrijgen als ze dubbel afkolven. De borst wordt dan immers beter geleegd en de melkproductie bevorderd. Bovendien heeft de melk een hogere energiewaarde.

Contact

Martin Elbel
Medela AG
Head of Corporate Communications
E-mail: martin.elbel@medela.ch
Telefoon +41 41 769 54 37 (kantoor), +41 79 881 78 28 (mobiel)