Calmita – een goede start van een succesvolle borstvoeding voor pasgeborenen

In ziekenhuizen verloopt borstvoeding voor pasgeborenen en hun moeders niet altijd even gemakkelijk. Premature baby's moeten soms zelfs nog eerst leren het zuigen, slikken en ademen te coördineren. Calmita is een wetenschappelijk onderbouwde voedingsoplossing van Medela. Dankzij de unieke technologie kunnen pasgeborenen hun natuurlijke voedingsgedrag toepassen en dus hun capaciteiten om van de borst te drinken ontwikkelen. Uit onderzoek is gebleken dat premature baby's die met behulp van Calmita worden gevoed, een succesvollere borstvoeding in het ziekenhuis hebben en veel sneller voldoen aan de criteria om uit het ziekenhuis te worden ontslagen dan de baby's die met een conventionele speen worden gevoed.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom pasgeborenen in het ziekenhuis, en premature baby's in het bijzonder, maar moeilijk aan de borst drinken. Prematuren kunnen bijvoorbeeld niet in staat zijn om het zuigen, slikken en ademen te coördineren of beschikken niet over de nodige neuromusculaire capaciteiten om voldoende intraoraal vacuüm te creëren om de melk uit de borst te kunnen zuigen. Rechtstreekse borstvoeding is soms niet mogelijk omdat de borsten van de moeder na een vroeggeboorte nog onvoldoende ontwikkeld zijn om moedermelk te produceren, door ziekte van de moeder of als moeder en baby na de geboorte zijn gescheiden.

Borstvoedingsgedrag bevorderen

Calmita is een op onderzoek gebaseerde voedingsoplossing waarmee pasgeborenen hun natuurlijke voedingsgedrag kunnen gebruiken en ontwikkelen om gemakkelijker te kunnen overstappen op borstvoeding. De technologie van Calmita zorgt ervoor dat baby's op dezelfde manier melk kunnen verwijderen als aan de borst. Pasgeborenen creëren een intraoraal vacuüm door hun tong neerwaarts te bewegen. Aan de borst zorgt deze beweging dat de melkkanalen worden geopend, bij Calmita wordt zo het vacuümventiel geopend en gaat de melk stromen. De pasgeborene kan dus zelf bepalen wanneer hij wil drinken of pauzeren.

Om beter te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van premature baby's, is Calmita leverbaar in twee uitvoeringen met verschillende drempelwaarden van het vacuümventiel. Calmita Starter kan worden gebruikt zodra de pasgeborene een licht vacuüm kan creëren. Naarmate de baby beter in staat is een vacuüm te creëren, kan de overstap naar de Calmita Advanced worden gemaakt. Calmita kan zo dus als trainingshulpmiddel worden gebruikt. Calmita is een disposable product voor eenmalig gebruik en wordt schoon en Ready-to-Use door de fabrikant geleverd.

Het effect van Calmita

Uit onderzoek is gebleken dat de succespercentages ten aanzien van borstvoeding in het ziekenhuis significant hoger zijn voor premature baby's die met behulp van Calmita worden gevoed, dan baby's waarbij met een conventionele speen wordt gebruikt. Dankzij Calmita voldoen de baby's ook sneller aan de criteria om uit het ziekenhuis te worden ontslagen, wat resulteert in een significant kortere verblijfsduur. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar verkleint ook het besmettingsrisico in het ziekenhuis en zorgt voor een snellere gezinshereniging.

Het invoeren van Calmita heeft weinig gevolgen voor bestaande ziekenhuispraktijken en door de kwaliteit en het gebruiksvriendelijke ontwerp is het hulpmiddel veilig en eenvoudig te gebruiken.

Ga voor meer informatie naar www.medela-calmita.com.
 

Contact

Martin Elbel
Medela AG
Head of Corporate Communications
E-mail: martin.elbel@medela.ch
Telefoon +41 41 769 54 37 (kantoor), +41 79 881 78 28 (mobiel)