Wetenschap omzetten in zorg

Zorgen voelt voor ons heel natuurlijk. Of het nu gaat om het zorgen voor nieuw leven of het verbeteren van een bestaand leven. Daarom heeft zorg altijd als leidraad gediend bij alles wat we doen bij Medela. Als familiebedrijf zit het geworteld in ons DNA.
Preemie baby NICU

Ons enthousiaste team maakt zich sterk voor Zwitserse kwaliteit en service, wat de basis vormt voor het vertrouwen in Medela. We begrijpen de behoeften van moeders en baby’s, van patiënten en van professionals die zich inzetten om voor hen te zorgen. En we zijn al zo lang bezig met zorg voor moeders en baby’s, patiënten en professionals, dat we er een wetenschap van hebben gemaakt. We beseften al vroeg dat betere zorg begint met kennis en begrip.

We luisteren naar de behoeften van borstvoedende moeders, kersverse ouders en van zorgverleners, en we zorgen ervoor dat hun stem wordt gehoord in alles wat we doen. Op basis van geavanceerd onderzoek en diepgaand inzicht in natuurlijk gedrag ontwikkelen wij toekomstgerichte innovaties, die het leven van generaties lang zullen verbeteren en bevorderen Daarom werken we samen met vooraanstaande onderzoekers, instellingen en klinische organisaties met als doel de huidige gezondheidsproblemen op te lossen.

Door de lacterende borst en het zuigen van de baby te analyseren bijvoorbeeld, hebben we onze 2-Phase Expression® technologie ontwikkeld die het natuurlijke zuigritme van de baby nabootst om de melkproductie op te bouwen en in stand te houden. We hebben de Symphony PLUS® borstkolf met initiatietechnologie® ontwikkeld om de melkproductie te activeren en te verhogen. 3D-anatomische scans van duizenden melkproducerende borsten leidden tot de ontwikkeling van PersonalFit FLEX™ en PLUS borstschilden, voor meer comfort en een betere melkverwijdering. Wij onderkennen het belang van huid-op-huidcontact tussen moeder en baby. Daarom gaven we Medela’s contact tepelhoedje een unieke uitsparing die de zintuiglijke verbinding bevordert.

Onze producten gaan verder dan hun vorm en functie in de verschillende fasen van het leven. Ze genezen, bevorderen de gezondheid en helpen een band op te bouwen. De band tussen moeder en baby is waarschijnlijk een van de sterkste banden die er is. Zij is zeker van groot belang voor de gezonde ontwikkeling van elk kind. Laten we samenwerken om die te versterken!

Van Zwitserland naar de rest van de wereld

olle_larsson_beginnings

Ons bedrijf, gevestigd in het kanton Zug in Zwitserland, werd in 1961 opgericht door Olle Larsson. Vandaag leidt zijn zoon Michael Larsson het bedrijf als voorzitter. De afgelopen jaren is Medela uitgegroeid tot een van de toonaangevende leveranciers van borstvoedingsproducten en medische vacuümtechnologie. Met meer dan 1.600 medewerkers in 20 dochterondernemingen wereldwijd en een distributeursnetwerk in meer dan 100 landen bedient Medela meer dan 14 miljoen klanten.

Michael Larsson, voorzitter

Michael Larsson Science of Care

“Door het bevorderen van onderzoek, het observeren van natuurlijk gedrag en het luisteren naar onze klanten zetten we wetenschap om in zorg. Zo dragen we bij aan gezondheid en welbevinden, generaties lang.”

 

Borstkolven van ziekenhuiskwaliteit voor de toekomst

NMC Newsletter Science of Care timeline