Een borstkolf kiezen

Elke moeder die borstvoeding geeft, heeft haar eigen levensstijl en een persoonlijke kijk op borstvoeding. Juist daarom heeft Medela een breed assortiment borstkolven ontwikkeld, die passen bij een bepaalde levensstijl of situatie.

Dubbel of enkel? Een handkolf of een elektrische borstkolf?

Een borstkolf kiezen begint met de beslissing hoe vaak je je baby moedermelk uit een flesje wilt geven. Als je weet dat je baby meer dan twee keer per week door anderen wordt gevoed, adviseren we een dubbele borstkolf, omdat je door gelijktijdig kolven je melkproductie beter in stand kunt houden.

Als je twee keer per week of minder moedermelk uit een flesje geeft, heb je voldoende aan een enkele borstkolf en moet je alleen nog kiezen tussen een handkolf of een elektrische kolf. Ontdek welke borstkolf het beste bij jouw levensstijl past:

Scenario 1

Scenario 1: moeder geeft uitsluitend borstvoeding

Situatie

Je wilt je baby uitsluitend borstvoeding geven en je baby krijgt niet vaker dan twee keer per week moedermelk uit een flesje. Je bent niet van plan om weer aan het werk of te gaan studeren tijdens de borstvoedingsperiode en er is geen enkele reden waarom je niet dagelijks bij je baby kan zijn.

Scenario 1

Aanbeveling

Enkele elektrische borstkolf of handkolf met 2-Phase Expression. Aan jou de keuze: wil je zelf het werk doen en je melk handmatig afkolven of wil je de borstkolf het werk voor je laten doen?

Scenario 2

Scenario 2: beide ouders voeden de baby

Situatie

Jij en je partner willen allebei een band met jullie baby opbouwen en de baby voeden. Zolang je borstvoeding geeft, moet je moedermelk afkolven zodat je partner je baby een flesje kan geven. Als je weer aan het werk gaat, moet je melk afkolven als je je baby moedermelk wilt blijven geven. Deze melk kan met een flesje aan je baby worden gegeven als jij er niet bent.

Nuttige producten

Aanbeveling

Dubbele borstkolf, 2-Phase Expression, op netstroom
of op batterijen

Nuttige producten

Freestyle

Swing maxi

Scenario 3

Scenario 3: gezonde voldragen baby en gezonde moeder, maar borstvoeding is voor een van hen of voor beiden een uitdaging

Situatie

Je baby is voldragen, maar de borstvoeding en/of lactatie komt moeilijk op gang. Je wilt je baby echt borstvoeding geven, maar je maakt je zorgen dat dit niet gaat lukken. Je ligt niet in het ziekenhuis, maar krijgt ondersteuning van een lactatiekundige, verloskundige of andere gezondheidsspecialist.

In deze situatie heb je een borstkolf nodig om je melkproductie op gang te brengen en in stand te houden.

Zodra jij en je baby de uitdagingen op het gebied van borstvoeding en lactatie hebben overwonnen, kun je aan de hand van scenario 1 en 2 bepalen of het verstandig is op een andere borstkolf over te schakelen.

Scenario 1

Aanbeveling

Gehuurde Symphony met in de detailhandel verkrijgbare Symphony dubbele afkolfset – bedoeld om de melkproductie op gang te brengen en in stand te houden.

Scenario 4

Scenario 4: moeder die moet afkolven

Situatie

Je kunt geen borstvoeding geven of je bent gescheiden van je baby, bijvoorbeeld omdat je baby te vroeg geboren of ziek is. Jullie zijn allebei nog in het ziekenhuis en je hebt ondersteuning nodig om je melkproductie op gang te brengen.

Dit is een cruciaal moment en je moedermelk kan een wereld van verschil maken voor het welzijn van je baby.

Zodra jij en je baby uit het ziekenhuis zijn ontslagen en er geen problemen op het gebied van borstvoeding meer zijn, kun je aan de hand van scenario 1 en 2 beslissen of het verstandig is op een andere borstkolf over te schakelen.

Scenario 1

Aanbeveling

Symphony borstkolf met initiatiesoftware en steriele afkolfsets voor eenmalig gebruik – een borstkolf van ziekenhuiskwaliteit.

De initiatietechnologie helpt om de melkproductie te activeren als je niet bij je baby kunt zijn. De steriele afkolfsets voor eenmalig gebruik beschermen de waardevolle afgekolfde moedermelk door het risico op besmetting tot een minimum te beperken.

Nuttige producten

Twijfels?

Gebruik de Medela kolfwijzer

Twijfel je nog over het kiezen van een kolf? Gebruik dan de Medela kolfwijzer om onze kolven in één oogopslag te vergelijken. Klik hier voor de kolfwijzer.

Er is een Medela borstkolf voor elke situatie of levensstijl. Wat je ook kiest, vergeet niet dat alle borstkolven van Medela voorzien zijn van 2-Phase Expression, dat het natuurlijke zuigritme van de baby perfect nabootst.

 

Nuttige producten
Gerelateerde producten
Meer informatie

Handige kolftips

Meer lezen

Redenen om een borstkolf te gebruiken

Meer lezen