De voordelen van borstvoeding voor je baby

Moedermelk is de perfecte voeding voor je baby. Ze bevat precies de juiste hoeveelheid voedingsstoffen en beschermende antistoffen die je baby nodig heeft.
Waarom borstvoeding?

Waarom borstvoeding?

In de volgende lijst vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen van borstvoeding voor je baby. Er zijn een aantal overtuigende redenen waarom toonaangevende gezondheidsorganisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) moeders aanbevelen om gedurende de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding te geven en hun baby tijdens de eerste twee jaar naast de vaste voeding nog moedermelk te blijven geven.

  • Moedermelk bevat alles dat je baby nodig heeft: eiwitten, vetten, lactose, vitaminen, ijzer, mineralen, water en enzymen, in precies de hoeveelheden die voor een optimale groei en ontwikkeling nodig zijn.
  • Moedermelk bevat stoffen die voorkomen dat schadelijke bacteriën in de ingewanden groeien en darminfecties en diarree veroorzaken.
  • Baby's die borstvoeding krijgen, hebben minder middenoorontstekingen, minder luchtweginfecties en hebben een kleinere kans om allergieën, kanker, jeugddiabetes en zwaarlijvigheid te ontwikkelen.
  • Baby's die borstvoeding krijgen, hebben een lager risico op wiegendood (SIDS).
  • Baby's die borstvoeding krijgen, ontwikkelen in hun latere leven minder vaak diabetes, hartaandoeningen, eczeem, astma en andere allergische aandoeningen.
  • Een premature baby die borstvoeding krijgt, heeft een kleinere kans om necrotiserende enterocolitis (NEC) te ontwikkelen.
  • Borstvoeding heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen. Onderzoek toont aan dat kinderen die borstvoeding krijgen een betere visuele ontwikkeling en een scherper gezichtsvermogen hebben.
  • Moedermelk heeft de juiste temperatuur en hoeft niet te worden klaargemaakt. Moedermelk is klaar op het moment dat je baby het nodig heeft.
  • Borstvoeding is meer dan alleen voedsel. De emotionele band tussen moeder en baby wordt erdoor versterkt en het zorgt voor warmte, liefde en genegenheid.

Geef je baby de voordelen van borstvoeding en je moedermelk, voor een goede start en een gezonde ontwikkeling.

 

Nuttige producten
Nuttige producten
Meer informatie
Meer informatie

Samenstelling van moedermelk

Meer lezen

Moedermelk versus flesvoeding

Meer lezen