Wat is een Medela SpecialNeeds Feeder?

Met de SpecialNeeds Feeder kun je je baby met moedermelk voeden, als hij of zij fysiek niet in staat is om de melk uit de borst of een flesje te drinken. Lees verder voor meer informatie

Mum feeding baby with Medela SpecialNeeds Feeder

Als je baby een aandoening heeft waardoor borstvoeding moeilijk is, zoals een gespleten lip en gehemelte of een handicap of neurologische aandoening, zou de Medela SpecialNeeds Feeder de oplossing kunnen zijn. Het is mogelijk dat je baby door dergelijke aandoeningen geen vacuüm kan creëren om je melk aan de borst te drinken, maar met de SpecialNeeds Feeder kan hij in plaats daarvan licht samendrukken toepassen.

Hoe werkt de Medela SpecialNeeds Feeder?

In plaats van een standaardspeen heeft de Medela SpecialNeeds Feeder een langere, slankere speen van uiterst zachte silicone. In de punt zit een vacuümklep met een spleetvormige opening die opengaat zodra je baby de speen licht samendrukt om te drinken en sluit wanneer hij pauzeert, zodat hij niet wordt overweldigd door je afgekolfde melk.

De streepjes op de speen helpen je om de beste positie te vinden om je baby te voeden. Wanneer je baby de speen samendrukt, stroomt de melk afhankelijk van de positie van de speen in verschillende snelheden. Je kunt ook zelf voorzichtig in de speen knijpen om je baby te helpen meer melk te drinken. Een eenrichtingsvacuümklep tussen de fles van de feeder en de speen zorgt ervoor dat je de stroom veilig kunt regelen en voorkomt dat er lucht binnendringt.

Voor de allerkleinste mondjes is er een Mini SpecialNeeds Feeder-speen beschikbaar. Zowel de standaard- als de mini-versies zijn herbruikbaar, als ze volgens de instructies worden gereinigd en gedesinfecteerd.

Wanneer gebruik je een SpecialNeeds Feeder

Voor sommige baby's betekent het gebruik van een speciale feeder zoals de Medela SpecialNeeds Feeder dat ze niet langer met een slangetje hoeven te worden gevoed. Als je baby aangelegd kan worden, maar niet de kracht of energie heeft om alle melk die hij nodig heeft aan de borst te drinken, kan het een effectieve manier zijn om zijn borstvoedingsbeurten aan te vullen met afgekolfde melk om in zijn voedingsbehoeften te voorzien.

Dat is belangrijk, omdat vele baby's met speciale behoeften uit het ziekenhuis ontslagen kunnen worden als ze in staat zijn om de melk die ze nodig hebben binnen te krijgen en goed te groeien. Een SpecialNeeds Feeder kan er dus voor zorgen dat jij en je baby eerder het ziekenhuis mogen verlaten om naar huis te gaan.

Als je baby geopereerd moet worden, kan de Medela SpecialNeeds Feeder ook een doeltreffende manier zijn om hem voor korte tijd te voeden als hij te veel pijn heeft of te zwak is om borstvoeding te krijgen na een operatie.

De Medela SpecialNeeds Feeder gebruiken

Als je denkt dat jij of je baby hulp nodig hebben bij het voeden, vraag een lactatiekundige of borstvoedingsspecialist dan om advies. Zij kunnen je adviseren om de SpecialNeeds Feeder te gebruiken. Als dat het geval is, vraag hen dan om de eerste paar keer dat je het hulpmiddel gebruikt erbij aanwezig te zijn. Ze kunnen je ook adviseren over de hoeveelheden afgekolfde melk die je moet geven.

Het kan zijn dat je baby de SpecialNeeds Feeder maar korte tijd nodig heeft. Naarmate je baby groeit en sterker wordt, kan hij leren om je melk rechtstreeks uit je borsten te drinken. Zelfs als de feeder voor jou goed werkt, is het altijd de moeite waard om de borst bij elke voeding te blijven aanbieden.

Medela heeft een ruim aanbod aan andere producten die helpen om borstvoeding mogelijk te maken voor baby's met speciale behoeften, zoals een borstvoedingshulpset en soft cup. Kijk op onze pagina over het voeden met moedermelk voor meer informatie.

 

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde producten
Medela SpecialNeeds Feeder SpecialNeeds Feeder

De SpecialNeeds Feeder is ontworpen voor baby's die om medische redenen geen vacuüm kunnen creëren, bijvoorbeeld bij een aangeboren gespleten lip of gehemelte. De SpecialNeeds ...