5x Musthaves voor kolven op het werk

Al eerder schreven we een artikel met tips om borstvoeding en werk te combineren. Zo weet je hoe je je het beste kunt voorbereiden en waar je op moet letten als je gaat kolven op het werk. In het begin zal het vast eventjes wennen zijn, maar met de juiste spullen bij de hand wordt kolven op het werk prettiger dan je misschien verwacht. Maar wat is nu allemaal handig om mee te nemen voor zo’n werkdag? Wij zetten 5 handige musthaves op een rij die het gemakkelijker én fijner maken om te kolven op je werk.

Musthaves kolven werk

1. Kolf met een dubbelzijdige kolf

Door dubbelzijdig te kolven ben je twee keer zo snel klaar dan met enkelzijdig kolven. Dit bespaart je veel tijd. Vooral op je werk is dit erg handig! Ook kolf je meer melk én is je melk vetter en dus voedzamer.  De dubbele borstkolven Freestyle Flex™ en Swing Maxi Flex™ zorgen hier bovenop voor nóg eens extra melk. De Flex™ technologie van deze kolven zorgen ervoor dat je 11% meer melk hebt en je borsten 4% beter geleegd worden. Extra handig aan Freestyle Flex™ is dat je overal en op ieder moment kunt kolven. Met een opgeladen accu kun je tot wel 8 keer kolven. Zo hoef je je op het werk niet druk te maken over het opladen van je kolf of dat er een stopcontact aanwezig is in je kolfruimte. Mocht je je kolf toch wel moeten opladen? Dan gaat dit heel makkelijk met de bijgeleverde USB-kabel.

Interesse in de Freestyle Flex? De kolf is verkrijgbaar bij onder andere: 

Babypark Prénatal 

Bol.com Wehkamp 

Paradisio

2. Gebruik een handsfree kolf bh

Met een dubbele kolf is het handig om een handsfree kolf bh te gebruiken, zo heb je je handen vrij tijdens het kolven. Je hoeft je ook niet helemaal uit te kleden voor het kolven, je schuift simpel je eigen bh omhoog, de kolf bh doe je om je middel en je ritst deze aan de voorkant dicht. Zo kan je van een welverdiend rustmomentje genieten met een boek of je telefoon. En natuurlijk een lekker bakje thee of koffie. 

3. Je moedermelk veilig en koel bewaren

Wanneer je klaar bent met je kolfsessie, is het belangrijk om je afgekolfde melk veilig te bewaren. Kijk of er een koelkast op je werk is waar je je moedermelk kunt neerzetten of gebruik een koeltasje. Het Medela koeltasje heeft een voorgevormd koelelement, zodat de flesjes goed gekoeld blijven. Het koeltasje is ook erg handig om je moedermelk veilig van werk terug naar huis mee te nemen.

4. Voorkom natte vlekken in je kleding

Als er één ding is waar je niet op zit te wachten op je werk, zijn het wel vlekken in je kleding door lekkende borsten. Een echte musthave voor een droog en zelfverzekerd gevoel zijn zoogkompressen. Zorg dat je altijd extra zoogkompressen in je tas hebt zitten, zodat je ze kunt vervangen wanneer dit nodig is.

Hoe vind jij het om weer terug aan het werk te gaan en te gaan kolven op het werk? Deel je ervaringen in een reactie hieronder of praat mee op onze Facebookpagina.

5. Kolfonderdelen steriliseren

Met de Quick Clean Magnetron Sterilisatiezakken, kun je je kolfonderdelen eenvoudig en snel desinfecteren, nadat je deze hebt afgewassen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje water en een magnetron. In ongeveer 3 minuten ben je klaar, wel zo fijn na je werkdag of tijdens je pauze zodat je daarna weer verder kan. Je kolfnderdelen zijn weer schoon voor de volgende werkdag. 

Gerelateerde producten
x
x