6x Waarom je een handkolf wilt gebruiken

Er zijn veel verschillende soorten borstkolven: enkelzijdige kolven, dubbelzijdige kolven, elektrische kolven en handmatige kolven. En al deze typen borstkolven hebben hun eigen voordelen. Benieuwd wat de voordelen van een handkolf zijn? Lees er hier alles over.

5 voordelen van de Medela Harmony handkolf

Wat is verschil tussen een handkolf en een elektrische borstkolf?

Zowel met een handkolf als een elektrische borstkolf kun je je melk afkolven, zodat je kindje jouw moedermelk kan blijven drinken op de momenten dat jullie even niet samen zijn. Maar wat is nou het grote verschil tussen deze twee soorten borstkolven? Zoals de naam het eigenlijk al zegt, werkt een handkolf handmatig. Met een handkolf creëer je zelf vacuüm door de hendel op en neer te bewegen. In het geval van een elektrische kolf doet de motor het werk voor jou en hoef jij zelf geen vacuüm te creëren. Het enige wat je hoeft te doen is op de knop te drukken om een vacuümniveau te selecteren dat voor jou comfortabel aanvoelt.  

Waarom voor een handkolf kiezen?

Als je van plan bent om regelmatig te kolven is een elektrische kolf een stuk praktischer, maar ben je niet van plan om vaak af te kolven dan is een handkolf een mooi alternatief. Misschien weet je nog niet zeker wat je straks gaat doen, of heb je nesteldrang en wil je graag voorbereid zijn. Dan is een handkolf perfect om al tijdens de zwangerschap te kopen. Zo ben je voorbereid en kun je het kolven straks een keer proberen, zonder meteen een elektrische kolf te moeten kopen. Benieuwd waarom een handkolf nog meer handig is? Hieronder delen we met jou alle voordelen van onze vernieuwde Harmony handkolf.

  1. Klein & licht: een groot voordeel van een handkolf is dat deze lekker klein en licht is en daarom makkelijk mee te nemen is. Dit maakt een handkolf ideaal voor onderweg!
  2. Eenvoudig in gebruik: dankzij het intuïtieve ontwerp is de Harmony eenvoudig te bedienen. En daarnaast is onze handkolf gemakkelijk uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Hierdoor is het schoonmaken van je kolf zo gebeurd!
  3. Betaalbaar: Harmony is de handkolf met de nieuwste kolftechnologieën, tegen een kleine prijs.
  4. Meer melk en comfort met Flex™: de nieuwe Medela Harmony handkolf is nu ook uitgerust met het unieke Flex™ borstschild. Hierdoor kun je meer melk kolven en zijn je kolfsessies comfortabeler.
  5. Kolven met een twee fasen systeem: Harmony is de enige handkolf met een twee fasen systeem door de ergonomische 2-Phase hendel. Met deze hendel kun je het natuurlijke zuigritme van je baby aan de borst nabootsen. Benieuwd hoe dit precies werkt? Lees er dan meer over in de FAQ van de Harmony.
  6. Back-up van je elektrische kolf: kolf je vaker af en heb je een elektrische borstkolf? Ook dan is het prettig om een handkolf achter de hand te hebben. Zo heb je altijd een back-up voor je elektrische borstkolf, bijvoorbeeld wanneer de accu van je elektrische kolf leeg is en je de adapter bent vergeten mee te nemen.

Wil je meer weten over de nieuwe Medela Harmony handkolf? Lees dan hier verder. 

 

Gebruik jij liever een handkolf of een elektrische borstkolf? Laat hieronder een reactie achter of praat mee op onze Facebookpagina .
 

Gerelateerde producten
x
x