Ondersteuning chirurgie met medische technologie

Medela legt zich toe op onderzoek en het ontwikkelen van klinische praktijken zodat de medische technologie voorhanden is om chirurgen en artsen te helpen bij het behalen van gunstige resultaten en om het herstel van patiënten te bevorderen.

Als toonaangevend specialist op het gebied van medische vacuümtechnologie biedt Medela een breed assortiment pompen en accessoires voor uitzuiging tijdens en drainage na operaties. Medela ontwikkelt innovatieve, veilige en betrouwbare producten.

 

Drainagesystemen

Thoracale drainagetherapie

Het herstel van patiënten na een operatie duurt vaak erg lang. Artsen zijn zich ervan bewust dat een correcte postoperatieve patiëntenzorg daarom even belangrijk is als de operatie zelf. Ter ondersteuning van de fysiologische orgaanfuncties worden er na cardiothoracale ingrepen vaak thoraxdrains geplaatst om lucht en vloeistoffen af te voeren.

Thopaz+ met digitale technologie

Met Thopaz+ stelt Medela een nieuwe norm op het gebied van thoraxdrainage wat betreft mobiliteit, objectieve digitale gegevens en gebruiksgemak. De technologie in Thopaz+ biedt realtime gegevenstrendregistratie en vastlegging van essentiële therapeutische basisindicatoren voor thoraxdrainagemanagement, zoals nauwkeurige en objectieve data over luchtlekkage, vloeistofvolume en intrapleurale druk. Dit betekent dat de arts op basis van gegevens en feiten kan beslissen wanneer de thoraxdrain kan worden verwijderd. Uit klinische gegevens blijkt dat de Thopaz+ de postoperatieve patiëntenzorg stroomlijnt, wat leidt tot betere resultaten en snellere mobiliteit van de patiënt; de patiënt kan eerder worden ontslagen, wat leidt tot een verlaging van de ziekenhuiskosten.5,6,7,10

Vacuümtechnologie

Vacuümtechnologie

Vacuümtechnologie is een belangrijke voorwaarde voor geplande ingrepen, algemene operaties, maagoperaties, thoraxoperaties, keizersneden en vacuümbevallingen en hartchirurgie. Bovendien is deze technologie vaak vereist bij endoscopieën en spoedoperaties.

Het uitgebreide toepassingsspectrum betekent dat chirurgen een bijzonder veelzijdige, betrouwbare en veilige pomp nodig hebben die gemakkelijk in het gebruik is. Medela heeft een assortiment medische vacuümpompen die zijn toegesneden op chirurgische toepassingen.

Apparaten die een hoog vacuüm en opties voor variabele flow bieden

Medela heeft professionele systemen die een hoog vacuüm leveren. De Dominant Flex pomp levert het hoogste vacuüm (95 kPa) met drie flowniveaus (60 l/min, 50 l/min en 40 l/min) en biedt volledige flexibiliteit voor een verscheidenheid aan toepassingen. De Basic pomp biedt een hoog vacuüm (90 kPa) bij een flow van 30 l/min.

Voor algemenere situaties en kleinere ingrepen levert de Vario 18 c/i pomp een hoog vacuüm (75kPa) en een intermitterende modus.

Vloeistof opvangen

Vloeistof opvangen

Elke Medela vacuümpomp kan worden voorzien van een eigen vloeistofopvangpot en de benodigde slangen, connectors en filters.

Hygiënische en kosteneffectieve oplossingen voor vloeistofopvang

Er zijn voor de Thopaz+ disposable opvangpotten in drie maten verkrijgbaar: 300 ml, 800 ml en 2 l. De maat opvangpot kan worden afgestemd op het verwachte drainagevolume, en de press&shake technologyTM zorgt dat de opvangpotten hygiënisch en kosteneffectief kunnen worden afgevoerd.

Voor de Dominant Flex, Basic en Vario 18 c/i biedt Medela keuze uit diverse maten disposable of herbruikbare opvangsystemen, met ondersteunende accessoires (slangen en filters) voor het opvangen van de via vacuümtechnologie verzamelde vloeistof.

Producten
Literatuur

[5]        Cir Esp 2010, 87(6):385-9

[6]        Interactive CardioVascular and Thoracic Surgery 2009, 9(Supplement 1):S31

[7]        Interact Cardiovasc Thorac Surg. 2011 Nov;13(5):490-3

[10]      Thorac Cardiovasc Surg. 2014 Sep;62(6):509-15