Patiëntenzorg

Het punt patiëntenzorg staat zowel bij producenten van medische hulpmiddelen als bij medische professionals en organisaties hoog op de agenda. Medela stelt zich ten doel om innovatieve oplossingen te bieden voor de behandeling van ziekten met behulp van geavanceerde technologie voor de gezondheidszorg.

Als het gaat om medische zorg, moeten we ons realiseren dat de patiënt op de eerste plaats komt – en door de patiënt in het ziekenhuis en thuis centraal te stellen, kunnen de kwaliteit van de patiëntenzorg en de levenskwaliteit van patiënten vaak drastisch worden verbeterd. Producten van Medela zijn eenvoudig te bedienen. In combinatie met de gegarandeerde hygiëne en het gemakkelijke onderhoud betekent dit dat verzorgers en verpleegkundig personeel meer tijd kunnen besteden aan het verzorgen van de patiënt. Medela kent de uitdagingen waarmee zorginstellingen te maken hebben en levert hoogwaardige, kosteneffectieve oplossingen die hierop aansluiten.

Luchtwegen vrijmaken

Luchtwegen vrijmaken

Het vrijmaken van de luchtwegen dient om secreties te verwijderen uit de ademhalingswegen. Het inbrengen van een tracheotomiebuis na bepaalde operatieve ingrepen kan bij de patiënt leiden tot een toegenomen slijmproductie en een verminderd vermogen om dit zelf op te hoesten. Bij het vrijmaken van de luchtwegen wordt er overtollig slijm uit de tracheotomiebuis verwijderd, voor een betere luchtdoorstroming. Een andere toepassing van deze technologie is het uitzuigen van de neus en mond van een baby direct na de geboorte om de ademhaling te vergemakkelijken.

Vrijmaken van de luchtwegen wordt ook toegepast in noodsituaties, om vreemd materiaal, lichaamssecreties of braaksel uit de luchtwegen te verwijderen.

Draagbaar vrijmaken van de luchtwegen met de Clario / Clario Toni / Vario 18

De Clario apparaten zijn gebruiksvriendelijke, draagbare vacuümunits voor thuiszorg teams en patiënten waarbij de luchtwegen moeten worden vrijgemaakt. Clario is een modulair systeem met slechts drie hoofdonderdelen die gemakkelijk in elkaar kunnen worden gezet. Het drievoudig hygiënische ontwerp voorkomt dat er vloeistof naar de mechanische delen van de pomp kan overlopen. Ook geeft de Clario de gebruiker meer vrijheid: de op een accu werkende uitvoering biedt patiënten meer dan 50 minuten vacuümwerking voor volledige mobiliteit.

De Vario 18 vacuümpomp is een apparaat voor het vrijmaken van de luchtwegen van Medela, ontworpen voor gebruik in ziekenhuizen, verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg. Door het robuustere ontwerp is deze pomp een ideale optie voor langdurig gebruik. Daarbij kan het QuatroFlex systeem snel een vacuüm opbouwen. Overigens kan deze pomp ook worden gebruikt voor kleinere ingrepen waarbij vacuümtechnologie vereist is.

Negatieve druktherapie

Negatieve druktherapie (NPWT)

 Negatieve druktherapie (NPWT) is een therapeutische wondbehandelingstechniek die veel wordt toegepast. De therapie bestaat uit het creëren van een gereguleerd gedeeltelijk vacuüm rondom de wond via een afsluitend wondverband dat is aangesloten op een vacuümpomp. Door de lichte onderdruk worden vloeistoffen uit de wond verwijderd en verbetert de bloeddoorstroming, wat de weefselgroei en genezing ten goede komt. 

Een nieuwe benadering van negatieve druktherapie met Invia Motion

 In het verleden hadden patiënten twee of zelfs drie verschillende pompen nodig in de loop van de behandeling van traag genezende wonden. Met Invia Motion heeft Medela een innovatieve behandelingsmethode geïntroduceerd: een persoonlijke pomp voor eenmalig gebruik, met een uiteenlopende werkingsduur die is aangepast aan de lengte van de behandeling van de patiënt, zowel voor gebruik in het ziekenhuis als in thuiszorgsituaties. Dit kan de therapiekosten verlagen, terwijl patiënten dankzij het kleine formaat en het lage gewicht van het apparaat veel mobieler zijn. 

Drainagesystemen

Thoracale drainagetherapie

 In het verleden waren patiënten die met thoraxdrainagetherapie werden behandeld, aan bed gebonden. Analoge systemen voor het verwijderen van lucht en vloeistof uit de borstholte zijn gebaseerd op een centrale wandvacuümbron op de zaal. 

De nieuwe zorgstandaard voor thoracale drainagetherapie

Met de Thopaz heeft Medela een digitaal thoraxdrainagesysteem ontworpen dat de nieuwe norm is op het gebied van drainagemanagement. Thopaz bestaat uit een lichte, op accuvoeding werkende pomp en een set steriele disposables, die objectieve therapiebeoordeling en vroegtijdige mobilisatie van de patiënt na de operatie mogelijk maken. Het is aangetoond dat dit de duur van het ziekenhuisverblijf van de patiënt verkort1.

Met Thopaz+ stelt Medela een nieuwe norm op het gebied van thoraxdrainage wat betreft mobiliteit, objectieve digitale gegevens en gebruiksgemak. De digitale monitor biedt nauwkeurige en objectieve gegevens over belangrijke therapeutische parameters, zoals luchtlekkage, vloeistofdrainage en intrapleurale druk. Hierdoor kunnen artsen op grond van gegevens en feiten beslissingen nemen over het juiste moment om de drain te verwijderen, wat betere resultaten voor de patiënt en een korter ziekenhuisverblijf oplevert1.

Producten